Yazar "Özçakmak, Sibel" için listeleme
-
Fungistatik ve Fungisidal Etkili Bitki ve Baharat Esansiyel Yağları İçeren Yenilebilir Filmlerin Gıdalarda Kullanımı
Özçakmak, Sibel; Öztürk, Ergin (2012)Bitki ve baharat esansiyel yağları güçlü antimikrobiyal aktiviteye sahiptir. Bazı bitki ekstraktlarının depolama boyunca gıda maddelerinde istenmeyen küfler üzerine geniş etki spektrumuna sahip olduğu bilinmektedir. Genel ... -
Fındıkta aflatoksin oluşumuna etkili faktörler, avrupa birliğinin limit değerlerle ilgili düzenlemeleri ve türk fındığı ihracatına etkileri
Özçakmak, Sibel; Dervişoğlu, Muhammet (2007)Fındık, ülkemizin tarım ürünleri içinde en fazla döviz getiren üründür. Ancak fındık diğer kabuklu yemişler gibi özellikle hasat, kurutma ve depolamada fungal bulaşma ve aflatoksin oluşumunu maruz kalabilmektedir. Pek çok ... -
Peynirlere Kontamine Olan Küflerin Bazı Esansiyel Yağlar ile İnhibisyonu
Özçakmak, Sibel; Dervişoğlu, Muhammet (2011)Küf kontaminasyonu önemli kalite problemlerine ve peynir üreticilerine ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Peynirlerden yaygın olarak izole edilen kontamine küf türleri Penicillium commune, P. verrucosum, P. roqueforti, ... -
Pirinç Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulaması
Özçakmak, Sibel; Gökçek, Murat; Gül, Osman (2017)Son yıllarda piyasada düşük kaliteli pirinçlerin, daha yüksek fiyatla satabilmek amacıyla yüksek kaliteli pirinçler ile karıştırılması, ithal/yerli ve/veya farklı yerli çeşitlerin birlikte ambalajlanarak tüketiciyi yanıltıcı ... -
Samsun'da Catering Hizmet Sektörünün İyi Hijyen Uygulamaları Profili
Özçakmak, Sibel; Gül, Osman (2016)Tabldot yemek üretim ve dağıtım faaliyeti gösteren işletmelerin, yemeklerin tüketime sunulmadan önce Gıda Hijyeni Yönetmeliği ve diğer ilgili yasal gerekliliklere uygun olup olmadığı ile ilgili veriler oldukça yetersizdir. ...